Édes-savanyú sertés variáció
- 600g sertéshús kockára vágva
- 3 kanál vaj
- 1 tojás
- 2 kanál víz
- 200g kukoricakeményítő
- 80g barnacukor
- 3 kanál ecet
- 3 kanál kukoricakeményítő
- 500g ananász (ha konzerv, a levét tedd félre)
- 2 kanál szójaszósz
- 1 zöldpaprika
- 1 kis fej hagyma
A tojást verd fel a vízben. A vajat melegítsd fel egy nagy serpenyőben. A húst mártsd előbb a tojásba, majd a keményítőbe. Ezután lassú lángon süsd meg (30 percig az egyik, majd 15 percig amásik oldalán). Egy lábosban a barnacukrot és a 3 kanál keményítőt keverd el az ananászlében. Adj hozzá annyi vizet, hogy összesen fél liter folyadékot kapj. Add hozzá a szójaszószt és az ecetet.
Folyamatos kevergetés mellett forrald fel az egészet, add hozzá a maradék hozzávalókat, majd tedd bele a húst.
Forró rizzsel tálald.